Laadpalen

 • De laadpaal staat tussen uw elektrisch net en de elektrische wagen.
 • Om problemen achteraf te vermijden is het belangrijk de juiste laadpaal te kiezen zowel voor uw wagen als voor uw net.
 • Een elektrische wagen is een ideale mogelijkheid om het eigenverbruik van uw zonnepanelen-installatie te verhogen. Hierdoor kan u ook de energiekost van de wagen verlagen waardoor de aanschaf dan weer nog interessanter wordt.
 • Wij installeren zowel standaard laadpalen als zogenoemde slimme laadpalen die het laden van de wagen sturen bvb afhankelijk van de opbrengst van uw zonnepanelen of andere grootverbruikers.
 • Wilt u een laadpaal openstellen voor het publiek dan heeft u een ‘charge point operator’ nodig, ook hierbij kunnen wij u helpen.
 • Particulieren kunnen vanaf 1 september 2021 een belastingvermindering van 45% krijgen bij aankoop en plaatsing van een laadpaal thuis.
 • Bedrijven kunnen de laadpaal voor 200% inbrengen en genieten van extra investeringsaftrek.
 • Voor beide steunmaatregelen zijn er voorwaarden. Wij helpen u te voldoen aan deze condities
 • Wij verdelen onder andere laadpalen van volgende merken:
 • EASEE
 • SMAPPEE
 • SMA
 • Elk merk heeft zijn specificaties en bijhorende mogelijkheden en limieten. Naargelang uw situatie en wensen kunnen we u de meest geschikte laadpaal aanbieden. 
 • Wij kunnen ook andere merken installeren indien u om specifieke redenen een ander merk wenst. 
 • Aarzel niet ons te contacteren indien u meer info of een vrijblijvende offerte wenst.

Smappee EV Wall, 
veilig thuis laden met zonne-energie.

Rijd je elektrisch en wil je veilig thuis laden? Of wil je jouw wagen met zonne-energie laden of de laadkosten doorrekenen aan je werkgever? Smappee EV Wall is dé oplossing voor jou.

Zoek je een laadoplossing voor bedrijven?

Heb je een eigen zaak of ben je eigenaar van een laadplein en wil je meerdere laadpalen installeren? Dan hebben we aangepaste laadoplossingen voor jou: de Smappee EV Base en de Business editionvan de Smappee EV Wall. Laad meerdere auto’s tegelijk, voeg betaalopties toe en profiteer via het Smappee Dashboard van nog meer inzicht en controle.


Easee Laadrobot Thuis opladen

Easee Home is intelligent en past zich aan alle elektrische auto’s en stroomtoevoer aan. De Laadrobot detecteert automatisch of de auto 3-fasen laden ondersteunt. Je hoeft niet na te denken over technische specificaties, het laadstation past zich altijd aan de behoeften van de auto aan. De Laadrobot slaagt erin om meerdere auto’s met verschillende behoeften tegelijkertijd op te laden.

Easee Innovatief
zakelijk laden

Easee Charge maakt gebruik van alle beschikbare elektrische capaciteit door middel van een volledig dynamische load balancing. Wanneer meerdere Laadrobots op dezelfde zekering zijn aangesloten, wordt de beschikbare stroom op de kabel automatisch en dynamisch verdeeld over de units. Alle aangesloten auto’s kunnen tegelijkertijd worden geladen: de stroom wordt slim verdeeld over de gebruikte laadstations.


SMA EV CHARGER 7.4 / 22met SMA SMART CONNECTED

Elektrische voertuigen opladen met zonnestroom – intelligent, snel en voordelig

Met de SMA EV Charger laden eigenaars van zonnestroominstallaties hun elektrische voertuigen intelligent en duurzaam op. Want het opladen van elektrische voertuigen met zonnestroom beperkt de aanschafkosten via het net tot een minimum.

Snel en eenvoudig in gebruik

Hij kan eenvoudig worden bediend met een draaischakelaar direct op het toestel of via de SMA Energy app op uw smartphone. Met de boostfunctie laadt hij bijna twee keer zo snel op als een traditioneel laadstation. Zelfs kleine zonnecapaciteiten kunnen vroeg in de ochtend en avond optimaal worden benut dankzij de automatische omschakeling van de een- en driefasige laadmodus.

 • Opladen tot 22 kW
 • Boostfunctie voor netcompatibel eenfasig opladen tot 7,4 kW
 • Bediening en visualisatie via uw smartphone met de SMA Energy app

EMFREE Laders voor thuis, je bedrijf of openbare plaatsen

 • Laadstation opladen van elektrische voertuigen netaansluiting mono 240 of TRI 400V
 • Ideaal voor semi-particuliere parkeervoorzieningen, elektrische bedrijfswagenparken en appartementencomplexen.

Functies

 • Maximale laadstroom instelbaar van 8 A tot 32 A, eenfasig (tot 7,4 kW) of driefasig (tot 22 kW)
 • Aansluitmogelijkheden met het elektrische voertuig: kabel met T2 connector
 • Lengte kabel stekker: 6m
 • Met type 2 vrouwelijke stekker

Eve Double Pro-line

Oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor omgevingen met een hoger volume.

De Eve Double Pro-line is Alfen’s vlaggenschip voor slimme oplossingen voor de semi-openbare ruimten, zoals bedrijven en supermarkten. De robuuste behuizing is ontworpen voor intensief gebruik en regelmatige wissels van gebruikers en kan aan een muur of paal worden gemonteerd. Hij bevat twee oplaadcontacten die beide zijn voorzien van optionele load balancing.

Eve Single Pro-line

Een compact, enkel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor zakelijk en huiselijk gebruik.Met een compact ontwerp zonder afbreuk te doen aan de slimme functies van Alfen is de Eve Single Pro-line geschikt voor zakelijk en huiselijk gebruik en kan aan de muur of een paal worden gemonteerd. 


Hager: Oplaadsysteem voor alle elektrische voertuigen

Oplaadstation witty.park is geschikt voor alle elektrische voertuigen. Hetstationkanwordenaangepastaanuwvoertuigenwensen.Bijdeaankoop van een nieuw elektrisch voertuig of veranderingen aan de elektrische huisinstallatie hoeft u het oplaadstation dus niet te vervan-gen. De oplaadkabel wordt over het algemeen meegeleverd met het voertuig, maar kan ook separaat besteld worden. De elektro-instal-lateur zorgt ervoor dat de instellingen van het oplaadstation worden afgestemd op uw voertuig en uw huisinstallatie.


EVlink Wallbox

Laadstations voor persoonlijk of gemeenschappelijk gebruik binnen- en buitenshuis.
EVlink Wallbox – EVlink laadstations voor elektrische auto’s, voor thuis en voor op semi-openbare parkeerplaatsen. De laadstations zijn speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik (meerdere uren) in een gure omgeving.


SolarEdge

De SolarEdge 1-fase omvormer met EV-oplader ondersteunt volledige aansluiting op het netwerk en laat zich moeiteloos integreren in het monitoring platform van SolarEdge. Huiseigenaren kunnen hun oplaadstatus bijhouden, het opladen van de auto volgen en oplaadschema’s maken. De controlefuncties omvatten:

 • Slimme schema’s voor gebruik van ‘Time-of-Use’ (TOU) prijsstelling: vanuit het netwerk opladen tijdens daluren.
 • PV-productie, oplading en energieopname uit het netwerk volgen om inzicht en controle te hebben op het energieverbruik van het huishouden.
 • Bediening op afstand via mobiele app: het opladen rechtstreeks in- en uitschakelen vanaf uw smartphone.
 • Bekijk oplaadduur, energie opladen en status geladen zonne-energie.
 • Eenvoudige inbedrijfstelling van de omvormer direct via uw smartphone met behulp van de mobiele SetApp applicatie.

%d bloggers like this: