Energy-Efficiency

Er beweegt heel wat in het energielandschap: klimaatdoelstellingen, EPB/EPC, aankondigingen en afschaffingen van subsidies, terugdraaiende meters, capaciteitstarief, … Het energiegedeelte van de woning breidt steeds uit en neemt daarmee ook een steeds grotere hap uit ons budget, zowel qua investering tijdens het bouwen als erna bij de jaarlijkse afrekening van de energiefactuur. Ook de keuze aan verwarmingstechnieken en diverse elektrische ‘accessoires’ waaronder elektrische voertuigen, wordt almaar uitgebreider, waarbij elk systeem voordelen en limieten heeft maar ook waarbij elke beslissing invloed heeft op het gehele systeem. Komen daarbij de steeds wijzigende regels, wetten en subsidieregelingen en wie weet uiteindelijk wat het beste systeem is in zijn situatie? Uiteraard hebben wij ook geen glazen bol om de toekomst te voorspellen maar door het continu opvolgen van de markt, (nieuwe) wetgevingen en door het volgen van een opleiding energie-coordinator kunnen wij u wel degelijk advies geven welke weg u kunt opgaan bij verbouwingen of renovaties, afhankelijk van uw budget en uw wensen. Wij assisteren u ook bij de aanvraag van mogelijke subsidies en andere administratieve taken omtrent de energie-installaties Naast het geven van advies kunnen wij ook de installatie van de gewenste technieken uitvoeren of begeleiden maar u kan ook samenwerken met een installateur naar uw keuze. Desgewenst kunnen wij laadpalen, batterijen en zonnepanelen installeren. Voor onze installaties werken we met verschillende kwalitatieve merken. Omdat we niet gebonden zijn aan één merk kunnen we voor uw specifieke situatie steeds de meest ideale installatie aanbieden. Vul gerust vrijblijvend het contactformulier in voor meer info.

Energy Efficiency

Een geslaagde renovatie begint bij een goed plan. Dit geldt voor de bouw maar tegenwoordig evenzeer voor de energetische installatie waaronder zowel elektrische als verwarmingsinstallatie. Niet alles hoeft in 1 keer geinstalleerd te worden maar om  toekomstige installaties te kunnen installeren is het belangrijk zo vroeg mogelijk het gewenste pad uit te stippelen.

Omdat elk huis, elk bedrijf zijn eigen energetische handtekening heeft, elkeen zijn specifieke wensen heeft en het aanbod zo divers geworden is met steeds nieuwere technieken, wordt het steeds moeilijker de juiste keuze te maken. Er bestaat ook niet zoiets maar ‘de standaard installatie’.

Wij helpen u door :

  • Te luisteren naar uw wensen en plannen
  • Uw energetische handtekening in kaart te brengen, indien nodig plaatsen we hiervoor tijdelijk een energiemonitor
  • Onafhankelijk advies te verlenen op basis van de 2 bovenstaande puntjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: