Laadoplossingen voor bedrijven

Stekker

De fiscale regeling m.b.t. bedrijfswagens is de laatste jaren gevoelig veranderd. Om kort te gaan, bedrijfswagens met een verbrandingsmotor die na 1 juli 2023 aangeschaft worden zien de kostenaftrek gradueel uitdoven. In 2025 kan je dergelijke wagens nog voor 75% fiscaal aftrekken, in 2028 daalt dat percentage tot 0%. Bedrijfswagens met een verbrandingsmotor aangekocht vanaf 2026 genieten geen enkel fiscaal voordeel meer. Bovendien dalen vanaf dat jaar ook de fiscale tegemoetkomingen voor plug-in hybrides. Het uiteindelijke doel van de overheid: het gebruik van 100% elektrische bedrijfswagens stimuleren en zo het wagenpark vergroenen.

StreepRechts
EnergyEfficiency_20230516_18

We mogen de komende jaren dus een stormloop verwachten op elektrische wagens… en de bijbehorende laadpalen voor bedrijven. De installatie van bedrijfslaadpalen biedt niet alleen een meerwaarde voor je medewerkers met een (semi-)elektrische wagen, bovendien geeft het je onderneming een groen imago. Door je laadpalen openbaar te maken, kan je als bedrijf ook nog eens een extra centje verdienen aan de laadtarieven.

Wil je gegarandeerd laden tegen het laagste tarief en zo de efficiëntie ten top drijven, dan kies je best meteen voor een slimme laadpaal. Die houdt rekening met de beschikbare zonne-energie, daltarieven, capaciteitstarief en dynamische tarieven. Op die manier laad je steeds met de goedkoopste energie en hou je pieken in het verbruik onder controle.
Energy Efficiency biedt een ruim gamma laadpalen aan voor bedrijven. Vooraleer we overgaan tot de plaatsing van een laadpaal komen we ter plekke de situatie bekijken.

We maken een grondige analyse van de huidige situatie en luisteren aandachtig naar jouw noden. Op basis daarvan maken we een gedetailleerde offerte op voor een laadpaal op maat. Keur je de offerte goed, dan zorgen wij voor een snelle en vakkundige plaatsing van jouw laadpaal. Ook na de plaatsing staan we natuurlijk steeds ter beschikking.
De plaatsing zelf gebeurt trouwens volledig in eigen beheer.

Smart

Mobiflow, het ultieme gebruiksgemak

Energy Efficiency werkt nauw samen met Mobiflow. Met de laadpas van Mobiflow heb je toegang tot maar liefst 95% van de ruim 19.000 publieke laadpunten in België. De bijbehorende app biedt je o.m. een overzicht van alle beschikbare laadpunten en een rapport van de laadsessies. Bovendien kan je als bedrijfsleider of fleetmanager via de app eenvoudigweg alle gebruikers binnen je account beheren. Mobiflow biedt nog een erg interessant voordeel: via het platform kan je je bedrijfslaadpaal gemakkelijk openstellen voor publiek gebruik. Hij wordt opgenomen in ons internationaal netwerk en jij bepaalt het oplaadtarief.

Streep

Meer info over laadoplossingen voor bedrijven?

Wil je jouw bedrijf – letterlijk en figuurlijk – op de laadpalenkaart plaatsen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Danny Bael

Na de aankoop van een EV had ik bij Energy Efficiency geïnformeerd voor de installatie van een laadbox. Heel snel kreeg ik een duidelijk geïnformeerde offerte. De installatie verliep snel en werking werd klaar uitgelegd. De communicatie en afspraken met de keurder werd eveneens door Energy Efficiency verzorgd. Vriendelijke, behulpzame en professionele man die ‘Gino’ van Energy Efficiency. Een echte aanrader!

Bart Van den Berghe

Gino heeft bij ons thuis 17 zonnepanelen en een batterij van 30 kWh geplaatst voor het laden van mijn auto. Hoewel het plaatsen van een batterij van deze omvang toch niet evident was, hebben Gino en zijn team alles uit de kast gehaald om dit tot een perfect einde te brengen.
Ik kan hem en zijn team niet genoeg aanbevelen als je een correcte service en plaatsing zoekt. Echt niet nodig om nog verder te zoeken. En twijfelende klanten mogen altijd bij mij komen kijken naar zijn uitmuntend werk!

Astrid Vereecken

Een hele fijne samenwerking met Gino en zijn team! Duidelijke uitleg, steeds bereikbaar voor vragen en top prijs-kwaliteit! Ik heb Gino dan ook al aan enkele vrienden aangeraden.

Anja Buysse

Ik deed beroep op Gino voor het plaatsen van een Easee laadpaal inclusief equalizer. Het hele proces van offerte tot en met de plaatsing verliep heel correct en professioneel. Ook de nazorg bij ingebruikname was top! Ik kan de samenwerking enkel warm aanbevelen.

Energy Efficiency

Albrechtlaan 4
9300 Aalst

Tel: +32 (0)478 96 66 31
E-mail: info@energy-efficiency.be
BTW-nr.: BE 0647.757.486

Over ons

Energy Efficiency is een jonge speler in de markt van herbruikbare energie. Vanuit het kantoor in Aalst plaatsen we laadpalen, zonnepanelen en thuisbatterijen bij particulieren en bedrijven in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en het zuiden van Antwerpen.

Volg ons